Alvila

Ympärivuorokautista palveluasumista Helsingin sydämessä

ympärivuorokautinen palveluasuminen

Alvila

TOIMIPISTE

Kakspy Palvelut Oy:n Alvila sijaitsee Helsingissä merenrannalla, entisen Lapinlahden sairaalan vehreällä puistoalueella monipuolisten palveluiden läheisyydessä. Alvila tarjoaa yksilöllistä ja tavoitteellista ympärivuorokautista palveluasumista helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille ja luo ihmiselle mahdollisuuden asua omassa kodissaan, jonka yhteydessä turvallinen yhteisö on läsnä ympäri vuorokauden. Asukkaita tuetaan ottamaan haltuun itsenäisessä elämässä tarvittavia taitoja, kuten talouden ja virastoasioiden hoitamista sekä päätöksentekoa, vastuunottamista ja elämänhallintaa.

Alvilassa asutaan omissa asunnoissa, joissa on oma keittiö, suihku ja wc. Yhteisiin tiloihin kuuluvat olohuone, ruokailutila, keittiö, pesutupa ja sauna sekä kuntosali ja bändihuone. Kesäisin nautimme ympärillä olevan puutarhan suomista mahdollisuuksista aterioinnin, pelien ja muun seuranpidon merkeissä. Henkilökuntaa on saatavilla ympärivuorokautisesti ja työryhmä koostuu sairaanhoitajista, sosionomeista sekä lähihoitajista – Helsingin kaupungin asumiskuntoutuksen psykiatri käy Alvilassa kahden viikon välein. Asukas saa kokonaisvaltaisen hyvinvointinsa ja esimerkiksi lääkityksensä hoitamiseen tukea moniammatilliselta työryhmältä.

 

YHTEISÖ

Yhteisiä arjen askareita ovat kaupassakäynti, ruoanlaitto ja siivous. Alvilassa on toiminnallisia ryhmiä ja lisäksi käydään erilaisissa tapahtumissa, harrastuksissa, opiskelemassa tai töissä sekä osallistutaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Alvilassa toimiva ja miellyttävä arki on kaikkien yhteisön jäsenten vastuulla. 

 

MITEN ASUKKAAKSI?

Alvilassa on 24 asiakaspaikkaa ja asukkaaksi hakeudutaan lääkärin lähetteellä Helsingin SAS-työryhmän kautta. 

 

YHTEYSTIEDOT

Alvila
Lapinlahdenpolku 6,
00180 Helsinki
Puhelin: +358 40 455 3330

Sähköposti: alvila@kakspy.com
Nicolina Makkonen
Palveluvastaava
Puhelin: +358 40 536 6367  

 
Omavalvontasuunnitelma