Sateenkaari

Toiminnallisia valmiuksia ylläpitävää ja yhteisöllistä asumista

Yhteisöllinen asuminen

Sateenkaari

TOIMIPISTE

Sateenkaari tarjoaa täysi-ikäisille mielenterveys– tai päihdeongelmia kohdanneille sekä vammaisille henkilöille yhteisöllistä asumista, jonka tavoitteena on ylläpitää ja edistää asiakkaan toiminnallisia valmiuksia arjessa kohti itsenäisempää elämää. Tukea yhteisöllisen asumisen muodossa on tarjolla vuoden jokaisena päivänä aamusta iltaan. Sateenkaari tarjoaa myös lyhytaikaiseen asumiseen ja tukeen eripituisia intervalli- ja arviointijaksoja. Asumispalveluihin ohjaudutaan kotikunnan maksusitoumuksella tai palvelusetelillä.

PALVELU

Sateenkaaressa toiminnan painopistealueina ovat monipuolinen kuntoutus, asiakkaan toimintakyvyn ja sosiaalisten suhteiden vahvistaminen.Yksilölliset kuntoutumistavoitteet sovitaan kuntoutumissuunnitelmassa, joka laaditaan asiakkaan muuttaessa asuinyhteisöön. Suunnitelmaan kirjataan asiakkaan vahvuudet ja haasteet, sekä tavoitteet ja keinot, joilla niihin pyritään yhdessä työskentelemällä vastaamaan. Päämääränä on, että asiakkaan arjesta ja elämästä tulee mahdollisimman mielekäs ja omannäköinen. Arkeen voi kuulua vaikkapa opiskelu, työ tai muu mielekäs tekeminen, joka edistää kuntoutumista. Yksilölliset kuntoutumistavoitteet sovitaan kuntoutumissuunnitelmassa, joka laaditaan asukkaan muuttaessa asuinyhteisöön ja niitä seurataan ja arvioidaan säännöllisesti.

Läheiset ja muut yhteistyötahot otetaan mielellään mukaan asiakkaan tavoitteiden suunnitteluun ja arkeen. Lisäksi toimipisteessä järjestetään läheisille suunnattua toimintaa.

TOIMITILAT

Sateenkaaren 29 asiakkaan asumisyhteisö sijaitsee Kotkassa Hirssaaren kaupunginosassa lähellä keskustan palveluja vuonna 2016 valmistuneessa kerrostalossa. Jokaisella asiakkaalla on oma kaksio, joka sisältää keittiön, kylpyhuoneen ja lasitetun parvekkeen. Lisäksi asiakkaiden käytössä on viihtyisät yhteistilat, joihin kuuluu olohuone, sauna ja harrastetiloja.

HENKILÖKUNTA

Sateenkaaressa työskentelee osaavat ja ystävälliset sosiaali- ja terveydenhuollon koulutuksen saaneet ohjaajat, joiden työtehtäviin kuuluu asiakkaan kuunteleminen, aktiivinen kuntouttava työote, asiakkaan edunvalvonta ja ohjaaminen itsenäistä asumista tukeviin taitoihin. Ohjaajat ovat paikalla päivittäin klo 8-20.30.

YHTEYSTIEDOT

Sateenkaaren asumispalvelut
Ruoritie 11, 48310 Kotka
Palveluvastaava Tiina Klingberg 040 710 3254
Ohjaajat 040 710 3220
sateenkaari@kakspy.com

Sateenkaaren palveluasuminen esite

Omavalvontasuunnitelma